четвъртък, 28 февруари 2013 г.

Февруари си отива

Едно ми е пролетно.Като гледам по цветарските магазинчета какви  цветенца има и как ухаят.Направо съм супер щастлива,че се вижда края на зимата.Не,че имам нещо против зимата,и тя си има своята красота,но зеленината на дърветата по парковете вече започна да ми липсва.Иска ми се  сивотата на града по-бързо да се смени с пролетни цветове,а и вече ми омръзнаха дебелите якета и ботуши.
Идва март!А някак си ми се щеше да изпратя февруари.Направих му курабийкиииии...голямо рисуване падна.





Рецептата е ванилови кукиси ,глазурата е роял айсинг ,а боичките са на WIlton и Americolor.

Enjoy!

Бишкоти с червени боровинки и ядки

Моя първи опит с бишкотите не беше особено успешен,но мисля ,че следващия път ще се справя по-добре.Намазах ги с шоколад след изпичането им и голяма мацаница стана.Явно бишкотите трябва да си останат сухарчета,негарнирани с разни измишльотини...Е,не че ще останат.Хапваме ги успешно.Ето и рецептата:


/за 15-18 бишкоти/
85 гр.кафява захар
1 яйце
140 гр.брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела
1 ч.л. ванилена захар
50 гр.червени боровинки
50 гр.кедрови ядки
50 гр.кашу
50 гр.лешници и бадеми
олио за намазняване


Разбивам яйцето със захарта.Прибавям канелата,ванилията и всички ядки/нарязани/,боровинките,брашното и содата.Замесвам тесто и го оформям като руло,слагам в намазнена тавичка и пека 25 минути на 180'С.Изваждам от фурната и оставям да се охлади за пет минути.С нож за хляб нарязвам на филийки с дебелина около 1,5 см. и връщам в тавичката да се доизпекат за още 10 минути.




След охлаждане са готови за похапване.Могат да издържат около 2-3 седмици на стайна температура.

Enjoy!

сряда, 27 февруари 2013 г.

Банофи Мини Пайове

Всяка вечер след вечеря всички в къщи се изреждаме по няколко пъти да отваряме хладилника за нещо сладичко...и аз го правя,въпреки,че знам ,че нищо не съм оставяла вътре.Очаквам нещо да се появи там с някаква магическа сила.Е,такава няма,ами запретнах ръкави,инспектирах какво точно се мъдри в хладилника и какво мога да сътворя.Такааа....банани,сметана,кондензирано мляко,бисквитки...това ще да се превърне в банофи пай.Отдавна се каня да направя,явно момента е настъпил.И довечера с такъв кеф ще отворя хладилника....Блазе ми!Ще си похапнем този страхотен английски десерт,наслаждавайки се на карамелово-шоколадовия вкус.Ще направим"банкет"на сетивата си...

Продуктите:

397 гр.подсладено кондензирано мляко
220 гр/една опаковка/бисквити-ползвах Еверест
1-2 банана
200 мл.подсладена сметана
100 гр.черен шоколад
3 с.л. кокосово масло/може и краве масло/
формички за пай


 Слагам консервата подсладеното кондензирано мляко да се вари в тенджерка с вода за около 3 часа.През това време в блендер смилам бисквитките.Разтапям кокосовото масло и прибавям смлените бисквитки и разбърквам добре.Бисквитките трябва да попият маслото ,а при нужда може да се добави още масло.Слагам бисквитките във формичките и после в хладилника за около 20-30 минути.


След като кондензираното мляко/карамела/ е готово,изсипвам във всяка формичка по 2-3 с.л. ,отгоре нареждам нарязани на кръгчета банани.Разтапям черния шоколад,като оставям малко и за украса.Прибавям разтопения шоколад,върху него разбитата сметана и украсявам.







Enjoy!

четвъртък, 21 февруари 2013 г.

Кукиси с шоколадов чипс, фъстъчено масло и бразилски орех

Прияде ни се нещо с фъстъчено масло, с шоколад и ядки...Кукиси,разбира се!Толкова лесно се приготвят , импровизациите са просто задължителни/с макадамия и бял шоколад,с боровинки,с овесени ядки,с М&М/ обичаме ги във всичките им разновидности.Прекрасна закуска за цялото семейство,а защо не и поднесени като подарък на приятели.

Рецептата:

КУКИСИ С ШОКОЛАДОВ ЧИПС,ФЪСЪТЪЧЕНО МАСЛО И БРАЗИЛСКИ ОРЕХ
/около 15-20 броя/

115 гр.краве масло
50 гр.захар
90 гр.кафява захар
1 яйце
1 ванилия
175 гр.брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
175 гр.шоколадов чипс
50гр.натрошен бразилски орех
260 гр.фъстъчено масло




Смесвам всички продукти и от тестото правя топчета колкото орех.

 Пека на 180'С за около 10-15 минути.





Enjoy!

неделя, 10 февруари 2013 г.

My heart belongs to you!

As the moon lights up the sky  
There's a thousand reasons why 
 My heart will only beat for you
You're the reason that I live  

So now all I've got to give  
I give it to you just don't fight the feeling
Hold on, to love 
'Cause deep down 
that's what we're made of 
Never let go for my heart's sake  
 'Cause my heart belongs to you!












Рецептата е Ванилови кукиси ,а глазурата е Роял айсинг.

Enjoy!
 

Шоколадови бисквитки

ШОКОЛАДОВИ БИСКВИТКИ

250 гр.масло
1 ч.ч. захар
1 яйце
ванилия
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. натурално какао
1 ч.л.сода бикарбонат

Смесвам сухите съставки/брашно,какао,сода бикарбонат/


Разбивам захарта с омекналото краве масло до получаване на гладък крем.


Прибавям яйцето с ванилията.Замесвам тесто с всички съставки.



Оставям готовото тесто за около 1-2 часа в хладилник,за да се стегне.След като е готово,разстилам и изрязвам с формичките.

 Пече се на 200'С за малки бисквитки около 8-10 мин.,а за големи бисквитки около 10-12 минути.
Украсявам с роял айсинг в желаните цветове.

Enjoy!

Шоколадови бисквитки

Какво е св.Валентин без шоколад?Като Трифон зарезан без вино.
Та в този ред на мисли направих шоколадови бисквитки,които ще поднеса на любимите си хора....Станаха страхотно вкусни и ароматни.






Рецептата в следващата публикация.

Enjoy!

петък, 8 февруари 2013 г.

Къпкейкс за св.Валентин

След дълго търсене на рецепта за ванилови къпкейкс се спрях на тази на Марта Стюарт.
 Лесна за приготвяне,може да се гарнират с всякакъв вид крем,а украсата е според вдъхновението.








Рецептата

ВАНИЛОВИ КЪПКЕЙКС

3 ч.ч. брашно
1 пак.бакпулвер
150 гр.краве масло
1 1/2 ч.ч. захар
4 яйца
1 1/4 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. сол
ванилия

Включвам фурната на 200'С.Смесвам брашното с бакпулвера и солта.
Разбивам маслото със захарта,прибавям яйцата и ванилията.
Идва ред на брашното и прясното мляко.След като съм смесила добре съставките сипвам във формички за мъфини около 3/4 тесто и пека около 20 мин.

Enjoy!