четвъртък, 28 февруари 2013 г.

Бишкоти с червени боровинки и ядки

Моя първи опит с бишкотите не беше особено успешен,но мисля ,че следващия път ще се справя по-добре.Намазах ги с шоколад след изпичането им и голяма мацаница стана.Явно бишкотите трябва да си останат сухарчета,негарнирани с разни измишльотини...Е,не че ще останат.Хапваме ги успешно.Ето и рецептата:


/за 15-18 бишкоти/
85 гр.кафява захар
1 яйце
140 гр.брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела
1 ч.л. ванилена захар
50 гр.червени боровинки
50 гр.кедрови ядки
50 гр.кашу
50 гр.лешници и бадеми
олио за намазняване


Разбивам яйцето със захарта.Прибавям канелата,ванилията и всички ядки/нарязани/,боровинките,брашното и содата.Замесвам тесто и го оформям като руло,слагам в намазнена тавичка и пека 25 минути на 180'С.Изваждам от фурната и оставям да се охлади за пет минути.С нож за хляб нарязвам на филийки с дебелина около 1,5 см. и връщам в тавичката да се доизпекат за още 10 минути.




След охлаждане са готови за похапване.Могат да издържат около 2-3 седмици на стайна температура.

Enjoy!

Няма коментари:

Публикуване на коментар