сряда, 10 април 2013 г.

Cake pops/Кексчета на клечка

Напоследък са  много популярни,а рзличните варианти,които срещам в интернет са просто невероятни.Има два варианта на приготвяне на тестото-единият е с пандишпанов блат/ванилов,шоколадов/ или с някакъв тип бисквитки/чаени,маслени/.Приготвят се  бързо /особено варианта с бисквитките/ и са страхотни за детско парти.Една хапка...и си там!

Продуктите:

1 блат пандишпанов/ванилов или шоколадов/
или 2 пакета бисквити /около 400 гр/
3-4 с.л.крема сирене тип"Филаделфия"
2 с.л. краве масло
шоколад
шарени пръчици за украса

 Правя блата/бисквитките/ на трохи.Прибавям крема сиренето,мекото масло и замесвам тесто.Тестото не трябва да е сухо,но не трябва и да лепне по пръстите/при нужда може да се добави още малко крема сирене или бисквитки-блат/. Правя  топки с големината на орех и нареждам върху хартия за печене.Разтапям шоколада,като прибавям малко олио .Топвам върха на  пръчицата в шоколада и я забождам в тестото.Слагам във фризер за около 10-15 мин.След това потапям cake pop-а в разтопения шоколад и забождам в стериопор,за да се втвърди шоколада.Украсявам веднага,докато шоколада не е стегнал.


И понеже не ми стигнаха пръчиците, с останалата смес направих бонбони.Приготвянето е по същия начин.





Enjoy!

Няма коментари:

Публикуване на коментар