Панна котата е един много лек италиански десерт,който заслужава специално място на масата.Различните варианти,в които може да бъде приготвен са въпрос на вкус и въображение.Аз се спрях на кокос и манго.Два екзотични вкуса,които няма как да пропусна.
Нямах плод манго,за това използвах консервирано.
Продуктите:
/за 6 порции/
400мл.кокосово мляко
400мл неподсладена сметана
400гр.консерва манго
150гр.захар
1 пакетче желатин/10гр/
Слагам на котлона сметаната,захарта и кокосовото мляко и бъркам,докато заври.Разтварям желатина в 50гр.студена вода и изчаквам около 5 минути,докато набъбне.След като съм свалила кокосовата смес от котлона,прибавям желатина и разбърквам до пълното му разтваряне.Оставям сместта да изстине.През това време пасирам мангото и го наливам в чашки.Слагам в хладилника.След като панна котата е изстинала я разсипвам върху манговото пюре.Слагам в хладилника поне за 2-3 часа,докато сместта стане стегната.
Enjoy!
Няма коментари:
Публикуване на коментар