четвъртък, 4 април 2013 г.

Ябълкови мъфини

Много лесни и "мързеливи"мъфини,които разбърквам на ръка.При мъфините тестото е по-тежко,вътрешността им наподобява на хляб,има лека коричка ,а  това на къпкейковете,наподобява торта/пухкаво и леко/.Но за мен и двата варианта са страхотни.
Към моите мъфини добавих  топинг от овесени ядки и станаха много хрупкави отвън, и мекички отвътре.

 Продуктите:
/за 16-18 броя/

1 ябълка обелена и нарязана на кубчета
1ч.ч. захар
2ч.ч. брашно
2 яйца
2ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
1 с.л. канела
1ч.ч прясно мляко
50гр.краве масло

За топинга:

3 с.л.захар
3 с.л. брашно
3 с.л. овесени ядки
1 ябълка избелена и нарязана на кубчета
1 ч.л. канела
50-70 гр.краве масло


 Смесвам сухите съставки/брашно,сода,сол,канела/ и оставям настрана.В купа разбърквам яйцата с маслото и захарта,прибавям млякото и нарязаната ябълка.Разбърквам добре,след което идва ред на брашното.Трябва да се получи гъста смес.Изсипвам във формичка за мъфини и я пълня 3/4.

Правя топинга.Смесвам всички съставки и слагам по малко върху всяко мъфинче.

Пека на 200'С за около 18-20 минути.Много са вкусни,докато са още топли.


Enjoy!







Няма коментари:

Публикуване на коментар