петък, 29 март 2013 г.

Канелени рулца с шоколадов чипс

Приготвянето на тези рулца отнема повечко време ,но крайния резултат си заслужава ,повярвайте ми!Чудесно предложение са за закуска,а ако останат и на следващия ден са хубави за похапване/леко ги затоплям в микровълновата/ ,а ароматът на канела и шоколад е просто неустоим.



Продуктите:
/адаптирано от Лаура Витале
за 16-18 броя/

За тестото:
200 мл.прясно мляко
100 мл.топла вода
50 гр.краве масло
1 пакетче суха мая
500 гр.брашно
120 гр захар
1 ч.л.сол
1 яйце
1 ванилия

За пълнежа:
100 гр.краве масло/разтопено/
130 гр.кафява захар
1 с.л. канела
100 гр.шоколадов чипс

За глазурата:
2 с.л. заквасена сметана или Филаделфия
2 с.л. пудра захар
няколко капки лимонов или портокалов сок



 Изсипвам част от захарта в топлата вода и наръсвам сухата мая.Оставям за около 5 минути,докато  маята  набъбне.
В тавичка изсипвам брашното и правя кладенче в него.
В купа смесвам яйцето,млякото,солта,ванилията,останалата захар и размекнатото краве масло.Бъркам до получаването на еднородна смес.Прибавям разтворената мая.Тази смес прибавям към брашното и бъркам,докато се получи тесто.Ако тестото е лепкаво,прибавям още малко брашно.Замесвам меко тесто.В намазнена купа слагам тестото и оставям на топло за около 1-2 часа,докато тестото удвои обема си.
След като тестото е втасало го разстилам върху набрашнена повърхност и го разточвам във формата на правоъгълник с около 2 см дебелина.
Преди това съм приготвила сместта за пълнежа,като смесвам кафявата захар с разтопеното краве масло и канелата.Намазвам тестото с цялото количество плънка,след което наръсвам шоколадовия чипс.Завивам тестото на руло.Режа с остър нож рулца с дебелина около3 см.Нареждам ги в намазнена тавичка.Оставям рулцата покрити с кърпа за около 1-2 часа,докато удвоят обема си.След като са втасали отново, ги слагам в предварително загрята фурна и ги пека за 20 минути на 200'С,докато  получат златиста коричка.
Приготвям глазурата и поливам готовите рулца,когато поизстинат.Страхони са!


Enjoy!




Няма коментари:

Публикуване на коментар