сряда, 27 февруари 2013 г.

Банофи Мини Пайове

Всяка вечер след вечеря всички в къщи се изреждаме по няколко пъти да отваряме хладилника за нещо сладичко...и аз го правя,въпреки,че знам ,че нищо не съм оставяла вътре.Очаквам нещо да се появи там с някаква магическа сила.Е,такава няма,ами запретнах ръкави,инспектирах какво точно се мъдри в хладилника и какво мога да сътворя.Такааа....банани,сметана,кондензирано мляко,бисквитки...това ще да се превърне в банофи пай.Отдавна се каня да направя,явно момента е настъпил.И довечера с такъв кеф ще отворя хладилника....Блазе ми!Ще си похапнем този страхотен английски десерт,наслаждавайки се на карамелово-шоколадовия вкус.Ще направим"банкет"на сетивата си...

Продуктите:

397 гр.подсладено кондензирано мляко
220 гр/една опаковка/бисквити-ползвах Еверест
1-2 банана
200 мл.подсладена сметана
100 гр.черен шоколад
3 с.л. кокосово масло/може и краве масло/
формички за пай


 Слагам консервата подсладеното кондензирано мляко да се вари в тенджерка с вода за около 3 часа.През това време в блендер смилам бисквитките.Разтапям кокосовото масло и прибавям смлените бисквитки и разбърквам добре.Бисквитките трябва да попият маслото ,а при нужда може да се добави още масло.Слагам бисквитките във формичките и после в хладилника за около 20-30 минути.


След като кондензираното мляко/карамела/ е готово,изсипвам във всяка формичка по 2-3 с.л. ,отгоре нареждам нарязани на кръгчета банани.Разтапям черния шоколад,като оставям малко и за украса.Прибавям разтопения шоколад,върху него разбитата сметана и украсявам.







Enjoy!

Няма коментари:

Публикуване на коментар