петък, 28 ноември 2014 г.

Ванилови къпкейкс с крема сирене и портокал

Вкъщи къпкейковете са на почит.Толкова бързо изчезват още топли-топли,неукрасени и неснимани ;) Но този път май успях да премина през всички "бази" на къпкейкоправенето/урааа!Home alone!/.Изпекох ги /всичките 24-ри кейкчета без нито едно "амаазсамодаопитам"/,а аромата,който се носеше от фурната предвещаваше нещо мнооого хубаво /сбогом чиста съвест!!!/.После успях да ги  украся,че даже и ги наснимах.
А те,милите,позираха безропотно,а аз си хапвах ли хапвах/мням-мням/.Бяха като пухкави облачета,които се разтапят в устата,а крема/!/ с този портокалов аромат беше умопомрачаващ.Ох,трябваше веднага да изляза на разходка,защото опасността да преям с къпкейкчета нарастваше главоломно.
Няколко часа по-късно,заедно с няколко мои"съмишленици",се погрижихме да няма и следа от къпкейковото бедствие.Mission done!
Черпя ви виртуално! ;)


Продукти:
/за 24 броя кейкчета/

250гр.краве масло/на стайна температура/
350гр.захар
4 яйца/на стайна температура/
350гр брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
250мл прясно мляко/на стайна температура/

В купа разбивам,с помощта на миксер,маслото.Прибавям захарта и разбивам за още 5 минути.Прибавям яйцата едно по едно,като след всяко разбивам добре.
Прибавям брашното/смесено с бакпулвера и ванилията/ и млякото, и рабърквам до гладка смес.Във форма за мъфини слагам хартиени чашки и изсипвам във всяка по 3/4 от чашката тесто.
Пека в предварително загрята фурна на 160'С за около 15 минути или докато клечка,забодена в тестото излезе суха.Охлаждам  на стайна температура.

Продукти за крема:

2*175гр крема сирене Филаделфия /на стайна температура/
250гр краве масло /на стайна температура/
200гр.пудра захар
1 ванилия
кората на един портокал
С помощта на миксер разбивам всички продукти за около 3-5 минути.

Намазвам /щедро!/ изстиналите къпкейкчета с крема и украсявам...





Enjoy!

3 коментара:

  1. Изглеждат прекрасни, а вярвам и много вкусни къпкейкове!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни, голяма красота! А да не забравя да те поздравя и за невероятната торта, която ни представи, изглежда умопомрачителна! Поздравявам те! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви,момичета!Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване