неделя, 15 февруари 2015 г.

Шоколадово брауни с уиски и белтъчена глазура

Честит Празник на влюбените,честит Трифон Зарезан и честито,че ретроградния Меркурий си отиде/най-накрая!!!/.Тази година нашия св.Валентин и св.Трифон се състояха по пижами пред телевизора,дъвчейки сандвичи с айрян и пуканки!Спокойствие и НищоНеПравене!Все пак ентусиазма се завърна за малко-колкото за едно брауни,набързо приготвено и изядено.Реших да го направя във формички за тарталети,та всеки да си знае дозата.И нали  все пак трябваше да има и нещо алкохолно/за блясък в очите/ му прибавих и малко уиски.
Наздраве!




Продукти за тестото:
/адапт.от Дона Хей/

200гр.натурален шоколад
250гр.краве масло
150гр захар
150гр.кафява захар
4 бр.яйца
200гр.брашно
2с.л.натурално какао
2с.л.уиски

Приготвяне на браунито:

В съд слагам начупения на кубчета шоколад и маслото.Слагам на котлона на слаба степен и периодично разбърквам,докато стане гладка смес.След като е готова оставям настрани,докато се охлади напълно.
В купа слагам двата вида захар,яйцата,брашното,какаото и уискито.Разбърквам с шпатула.Прибавям охладения шоколад и пак разбърквам до еднородна смес.Изсипвам тестото в предварително намаслени формички или в тава.
Загрявам фурната на 160'С и пека за около 25-30 минути.

Продукти за белтъчената глазура:

3 белтъка
100гр.захар
1ч.л.царевично нишесте
1ч.л.ябълков оцет
2ч.л.уиски

Приготвяне:В купа разбивам с миксер белтъците за около 3-4минути.Прибавям захарта и продължавам да разбивам до лъскав крем.Прибавям нишестето,оцета и уискито,и разбивам за още 3-4 минути.
Намазвам изстиналото брауни с глазурата и с помощта на готварска горелка леко я препичам.Ако нямате горелка,запечете за кратко във фурната.





Enjoy!

5 коментара:

  1. Деси, толкова ти е хубав сладкишът, а и такива снимки си му направила... Хич не вярвам, че си скучала. ;) Даже доста активно си действала, браво! Страхотно попадение. ;)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери,радвам се,че ти харесва сладкиша.Почерпи се /няма само аз да ти изяждам вкусните соленки ;) /Изобщо не скучах.Отдадох се на мързел и на любимите ми неща.Понякога толкова е хубаво да си поседиш вкъщи и да не бързаш.Приятна и щастлива нова седмица ти желая!

      Изтриване
  2. Прекрасен е, Деси! Взимам си една купчка за десерт към обяда.
    Снимките са уау! Добре сте се подсладили и починали- така е найй- хубаво.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи,радвам се,че ти харесва десерта!Слънчева и спокойна седмица ти желая!Прегръдки!

      Изтриване
  3. Hello I'am Chris !
    this is not a "spam"
    I suggest you to publicize your blog by registering on the "directory international blogspot"
    The "directory" is 17 million visits, 193 Country in the World! and more than 18,000 blogs. Come join us, registration is free, we only ask that you follow our blog
    You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
    Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
    Blog Url
    Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    Imperative to follow our blog to validate your registration.Thank you for your understanding
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Happy Blogging
    ****************
    i followed your blog, please follow back

    ОтговорИзтриване