неделя, 15 февруари 2015 г.

Шоколадово брауни с уиски и белтъчена глазура

Честит Празник на влюбените,честит Трифон Зарезан и честито,че ретроградния Меркурий си отиде/най-накрая!!!/.Тази година нашия св.Валентин и св.Трифон се състояха по пижами пред телевизора,дъвчейки сандвичи с айрян и пуканки!Спокойствие и НищоНеПравене!Все пак ентусиазма се завърна за малко-колкото за едно брауни,набързо приготвено и изядено.Реших да го направя във формички за тарталети,та всеки да си знае дозата.И нали  все пак трябваше да има и нещо алкохолно/за блясък в очите/ му прибавих и малко уиски.
Наздраве!




Продукти за тестото:
/адапт.от Дона Хей/

200гр.натурален шоколад
250гр.краве масло
150гр захар
150гр.кафява захар
4 бр.яйца
200гр.брашно
2с.л.натурално какао
2с.л.уиски

Приготвяне на браунито:

В съд слагам начупения на кубчета шоколад и маслото.Слагам на котлона на слаба степен и периодично разбърквам,докато стане гладка смес.След като е готова оставям настрани,докато се охлади напълно.
В купа слагам двата вида захар,яйцата,брашното,какаото и уискито.Разбърквам с шпатула.Прибавям охладения шоколад и пак разбърквам до еднородна смес.Изсипвам тестото в предварително намаслени формички или в тава.
Загрявам фурната на 160'С и пека за около 25-30 минути.

Продукти за белтъчената глазура:

3 белтъка
100гр.захар
1ч.л.царевично нишесте
1ч.л.ябълков оцет
2ч.л.уиски

Приготвяне:В купа разбивам с миксер белтъците за около 3-4минути.Прибавям захарта и продължавам да разбивам до лъскав крем.Прибавям нишестето,оцета и уискито,и разбивам за още 3-4 минути.
Намазвам изстиналото брауни с глазурата и с помощта на готварска горелка леко я препичам.Ако нямате горелка,запечете за кратко във фурната.





Enjoy!

4 коментара:

  1. Деси, толкова ти е хубав сладкишът, а и такива снимки си му направила... Хич не вярвам, че си скучала. ;) Даже доста активно си действала, браво! Страхотно попадение. ;)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери,радвам се,че ти харесва сладкиша.Почерпи се /няма само аз да ти изяждам вкусните соленки ;) /Изобщо не скучах.Отдадох се на мързел и на любимите ми неща.Понякога толкова е хубаво да си поседиш вкъщи и да не бързаш.Приятна и щастлива нова седмица ти желая!

      Изтриване
  2. Прекрасен е, Деси! Взимам си една купчка за десерт към обяда.
    Снимките са уау! Добре сте се подсладили и починали- така е найй- хубаво.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи,радвам се,че ти харесва десерта!Слънчева и спокойна седмица ти желая!Прегръдки!

      Изтриване