понеделник, 13 май 2013 г.

Торта на вълни/Ruffle cake




Рецептата:

За блатовете:
360мл.прясно мляко
7 белтъка
1 яйце
ванилия
400гр.брашно
430гр.захар
1 бакпулвер
150гр.краве масло
6с.л.олио

За крема:
500гр.крема сирене
250гр.краве масло
2 ч.ч.пудра захар
1 ванилия
1ч.ч.сметана Хопла
 Пош с накрайник на Wilton N 104

За крема между блатовете направих шоколадов ганаш-150мл.сметана Хопла сладкарска загрявам на котлона/но не да заври/.Начупвам 2 шоколада /натурален,млечен или бял/.аз използвах натурален.Заливам със сметаната натрошения шоколад и разбърквам докато стане еднородна гладка смес.Прибавям бучка масло и оставям да се охлади и стегне,докато се получи гъст крем.

Смесвам белтъците,яйцето,ванилията и пр.мляко и оставям за по-късно.В купа смесвам сухите съставки/брашното,захарта,бакпулвера/.Смесвам добре.Прибавям разтопеното масло и олиото и разбърквам.Получава се ронливо тесто.Прибавям яйчената смес на 3 пъти.Разпределям тестото в 3 еднакви по размер тавички намаслени и набрашнени.Загрявам фурната на 180'С и пека блатовете за около 20 минути или докато клечка излезе суха,след като съм тествала тестото.Докато блатовете се охлаждат приготвям крема.Смесвам кремата,маслото,захарта и есенцията и разбивам на слаба степен,докато всичко се смеси добре.Прибавям сметаната и разбивам още 2-3 минути.
Изравнявам блатовете и намазвам с ганаша първия блат,следва втория блат,ганаш,трети блат,ганаш.Измазвам тортата отвън със белия крем с помощта на  шпатула и заглаждам.Поставян в хладилник за около 30 мин.Пълня пош с накрайник и шприцовам тортата като накрайника е с широката част към стената на тортата на 90' и вълнообразно шприцовам от горе надолу по стената на тортата.Правя вълните една до друга и крайния ефект е страхотен.Декорирам и оставям в хладилника да се охлади.

Enjoy!


Няма коментари:

Публикуване на коментар