Лятото настъпи с пълна сила и насред тридесет градусовата жега на моето дете му се прияде шоколадова торта.Аз мигах насреща му около половин минута и му казах:"Ок".Колко ми трябва на мен?Блатовете са адаптирани от Дейвид Лейбовиц /Devil's food cake/.
Продуктите:
За блата
/2 тавички с диаметър 15 см/
2 яйца
1 1/2ч.ч. брашно
1 1/2ч.ч. захар
1 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. бакпулвер
9 с.л. какао
113 гр.кр.масло
1/2 ч.ч. силно кафе
1/2 ч.ч. прясно мляко
Разбивам маслото със захарта.Прибавям яйцата едно по едно и разбивам,докато се получи еднородна смес.Смесвам сухите съставки и ги изсипвам на три пъти в яйчената смес,прибавям по малко от кафето и млякото.Готовата смес изсипвам в две намаслени и набрашнени тавички и пека за около 25 мин на 180'С.
За крема:
400 гр.филаделфия
125 гр.кр.масло
1 ч.ч.пудра захар
3с.л.какао
1ч.ч течна сметана
1 шоколад Милка млечен
1ч.ч.течна сметана
Разбивам всички продукти,докато се получи гладък крем.Изравнявам блатовете и намазвам първия блат със сладко от портокали,намазвам с крема и слагам втория блат.Измазвам цялата торта с крем,заглаждам и прибирам в хладилника.Загрявам сметаната и я изсипвам в съд,в който предварително съм начупила шоколада.Разбърквам,докато се получи еднородна смес.Охлаждам за 30 мин,след което изсипвам с лъжица върху центъра на тортата.Сипвам следваща лъжица и така,докато се наслои шоколада и не потече по стените на тортата.Украсявам с ядки и физалис,и е готово.
Бон апети!
Enjoy!
Няма коментари:
Публикуване на коментар