Продукти за кекса:
/адапт.от Taste.com/
6 белтъка
3/4 ч.л.крем тартар
1/4 ч.л.сол
1 ванилия
220 гр.захар
100 гр.брашно
1 с.л. царевично нишесте
Продукти за белтъчената глазура:
3 белтъка
130гр.захар
1/2 ч.л. крем тартар
1 ванилия
малини,течен шоколад
Разбивам белтъците/които са стояли поне 30 минути на стайна температура/ заедно с крем тартара и солта до оформянето на меки връхчета.Прибавям на три пъти захарта и ванилията.Разбивам,докато сместта стане гладка и лъскава.Прибавям брашното и нишестето'и с шпатула разбърквам.Изсипвам в намаслена и набрашнена кексова формичка и пека в предварително загрята фурна около 40 минути на 180'С.След като е готов кекса го изчаквам да изстине много добре
Приготвяне на белтъчената глазура:
Разбивам белтъците с крем тартар и щипка сол докато сместта започне да се сгъстява.Прибавям захарта и ванилията.Разбивам докато започнaт да се образуват меки връхчета..Разрязвам хоризонтално на две кекса,намазвам блата с течен шоколад,нареждам малините,прибавям малко белтъчена глазура и след това слагам горния разрязан блат на кекса.Измазвам целия кекс със белтъчената глазура,гарнирам с малини и прясна мента.Прибирам в хладилника малко да стегне.
Enjoy! ;)
Няма коментари:
Публикуване на коментар