четвъртък, 10 октомври 2013 г.

Десерт с тиква


Есента нашари дърветата с най-красивите си краски.Такива невероятни цветове,които сякаш те предизвикват да се усмихваш и да се чувстваш щастлив,че живееш на тази географска ширина,че те има точно в този момент и на това място,и че познаваш октомври.Слънцето все още се показва иззад пухкави облаци и нежно гали с топлите си лъчи и ти навява мисли за отминалото лято,но и за огън в камината,билков чай,канела,портокали и за онези аромати,които всеки сезон носи със себе си.
В сезона на тиквите няма как да не си мислиш за печена тиква.И аз подобнo на Душко Добродушков,вървейки по улиците в главата ми се въртят тикви.Едни такива оранжеви,сладки и ароматни.Ако има нещо,което да обичам много-това е печена тиква/естествено списъка ми съвсем не се изчерпва с това/,но тя е едно на ръка.И все пак исках да направя нещо различно и да изляза от рамките на печената тиква.За това се спрях на този  десерт,който е нещо като  дълго"Ммммммммммм",докато го хапваш.







Продуктите:

За основата:

200гр.брашно
50гр.захар
100гр.кафява захар
100гр.овесени ядки
150гр.краве масло
100гр.орехи
1ч.л. канела

За тиквената плънка:

250гр.сварена тиква
125гр.крема сирене
1 яйце
100гр.захар
1/2ч.л.канела




В купа смесвам всички съставки за основата на десерта.Отделям около 1 ч.ч. от готовата плънка и оставям настрана.Разстилам останалата смес в тавичка и притискам,за да се получи
равна основа.


Смесвам в блендер/може и да се разбият с миксер/ всички съставки за тиквената плънка така,че да се получи хомогенна смес.Разстилам сместта върху  охладената основа и заглаждам.Наръсвам с отделената смес и пека на 180' за около 25 минути.


След като десерта се е охладил,режа на квадрати и сервирам.Мммммм.....



Живота е цветен.Наслаждавай му се във всеки един миг!


Enjoy Life!

Няма коментари:

Публикуване на коментар