Рецептата:
/за 2 блата с диаметър 15см/
2 яйца
1 1/2ч.ч.брашно
1 1/2ч.ч.захар
1ч.л.сода бикарбонат
1/4ч.л.бакпулвер
113гр.краве масло
1/2ч.ч.силно кафе
1/2ч.ч.прясно мляко
Разбивам маслото,захарта и яйцата до гладка смес.Прибавям на три пъти от кафето,млякото и предварително смесените сухи съставки.В две намаслени тавички изсипвам сместа и пека на 180'С около 25 минути.Охлаждам блатовете и ги слепвам с крем от 250гр. Филаделфия ,разбита с 150гр пудра захар и 50гр краве масло.
Шоколадов ганаш:
250мл.сметана подсладена Хопла
200гр.черен шоколад/използвах Своге натурален/
Загрявам сметаната на котлона и прибавям начупените парчета шоколад.Отстранявам от огъня и разбърквам,докато шоколада се разтопи напълно.Оставям в хладилник за 30-40 мин ,докато стегне.Измазвам тортата и слагам в хладилник.Приготвям шоколадовите листа.
Разтопявам няколко вида шоколад в микровълновата или на водна баня.Измивам събраните листа и ги подсушавам.С четка намазвам долната част на листото и оставям настрана,за да се втвърди шоколада.След като е готово,отделям внимателно листото от шоколада/трябва бързо да се направи,защото шоколада започва да се топи от топлината на пръстите/.Аранжирам готовите листа върху тортата.
Да ви е сладко!
Enjoy!
Леле! Това е най-прекрасното преживяване за една есен!
ОтговорИзтриванеПожелавам си да имаме още много есени!
ОтговорИзтриване