Рецептата е от книжката на домашната хлебопекарна и най-накрая стигам до приготвянето й.
Разбира се аз,като домакиня,която ползва уредите по предназначение,направих тестото в хлебопекарната,отваряйки я неколкократно /противно на упътването на производителя/ и чудейки се това тесто ще се надига ли или няма да се надига?!
За 0.750кг. тесто в хлебопекарна:
100 мл.прясно мляко
2 яйца
160 гр.краве масло
1 к.л.сол
70гр.захар
390гр.брашно
1 1/2ч.л.суха мая
За плънката:
100 гр.захар кафява или бяла
2-3 ч.л.канела
50-70гр краве масло
бадеми
В съда на хлебопекарната добавям съставките в следния ред:мляко,яйца,разтопено масло,сол,захар,брашно,мая.Включвам на режим тесто за 1:15 ч.
След като тестото е готово,го разстилам върху набрашнена повърхност и го разточвам във формата на правоъгълник/20см на 40см./.Намазвам го с предварително разтопеното масло и смесените захар и канела.Завивам на руло и го слагам в кексова форма/предварително намазана с мазнина и поръсена с брашно/,в която съм наредила на дъното цели бадеми.Оставям да втаса около още 30-40 минути.Пека в предварително загрята фурна на 180'С около 40-50мин.
Станал е много хубав и апетитен.
ОтговорИзтриванеАз нямам хлебопекарна, но предполагам и без такава ще се получи вкусно кексче.
Поздрави с пожелания за светли празници.
Станал е чудесен!
ОтговорИзтриванеСветли празници, Деси. :)