''Има само два дни в годината,в които нищо не може да се направи.Единият се нарича вчера,а другият-утре.Днес е точния ден да се обича,да се вярва и най-вече да се живее."
Далай Лама
Днес е точния ден!Любимия ми ден!Днес е декември!Коледа чука на вратата и носи със себе си Вярата,Надеждата и Любовта.Вярата в доброто,Надеждата,че ще има утре и Любовта към любимите същества и всичко,което ни прави истински щастливи.
Щастието е магия и магията е в днешния ден.
Днес е ден за бисквиткиииии...♥
Стандартно ванилово тесто:
/адапт.от Марта Стюарт/
400гр.брашно
1 ч.л.бакпулвер
1/2 ч.л.сол
250гр.краве масло/на стайна температура/
1 яйце
1 ванилия
200гр.захар
За декорация:
канела+захар
начупени орехови ядки
бял шоколад
сладко
фъстъчено масло
Приготвяне на тестото:
Разбивам маслото със захарта.Прибавям яйцето.Разбърквам до гладка смес.Прибавям и предварително смесените брашно,бакпулвер,ванилия и сол към маслената смес.Замесвам тесто и го разделям на три равни части.
Ванилови бисквитки със сладко:
Правя топчета /от първата третина тесто / колкото орех.Правя кладенче в средата на всяко топче с палец,нареждам топчетата в предварително застлана с хартия за печене тава и прибирам в хладилника за половин час.
Канелени бисквитки с бял шоколад:
Правя топчета/от втората третина тесто/ колкото орех и овалвам в захарта и канелата.Правя кладенче в средата на всяко топче с палец,нареждам топчетата в предварително застлана с хартия за печене тава и прибирам в хладилника за половин час.
Орехови бисквитки с фъстъчено масло:
Правя топчета/от последната част тесто/ колкото орех и овалвам в начупените орехови ядки.Правя кладенче в средата на всяко топче с палец,нареждам топчетата в предварително застлана с хартия за печене тава и прибирам в хладилника за половин час.
Пека бисквитките в предварително заягрята фурна на 180'С за около 15-20 минути.На 7-8 минута от печенето с лъжичка правя отново кладенче в бисквитките,защото ще се надигнат.
Оставям ги да изстинат,след което ги декорирам.Във ваниловите бисквитки слагам сладко,в канелените-разтопен с малко масло бял шоколад,а в ореховите-фъстъчено масло.
Ох, че вкусно... Да имах няколко за компания на топъл чай. ;)
ОтговорИзтриванеА, Деси, ти да не би да живееш в Англия? Когато бях там, именно такова сладко (като твоите бурканчета) опитах и беше прекрасно, май беше черешово.
Поздрави!
Ауу, че вкусни. Не една- две, а всички бих си хапнала. И бурканчетата са толкова симпатичне!
ОтговорИзтриванеЗаписвам си рецептата да я направя по празниците
Поздрави!
Благодаря ви,момичета!Всъщност тези бурканчета със сладко си ги донесох от щатите,но мисля,че и тук вече ги има.Поздрави и приказна вечер ви пожелавам!
ОтговорИзтриване