вторник, 15 януари 2013 г.

Gingerbread Cookies

Много обичам аромата на канела,джинджифил и портокал.
Перфектната комбинация за кукиси,още по-перфектната комбинация за Коледаааа...
Всички с нетърпение очакват джинджифиловите кукиси и щом станат готови, като че с
едно щракване на пръсите и изчезват.Ето ги и тях





Рецептата:

ДЖИНДЖИФИЛОВИ КУКИСИ

500гр. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
3 ч.л. канела
2 ч.л. джинджифил
1 ч.л. карамфил
1 ч.л. индийско орехче
200гр.безсолно масло
1 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. мед
1 яйце

Разтапям маслото и прибавям кафявата захар,меда,солта,яйцето и всички подправки.
Разбърквам добре и оставям на страни да се охлади .
В отделна купа смесвам брашното с бакпулвера и содата.
Прибавям брашняната смес към маслената смес .Замесвам меко тесто,но не трябва да е
ронливо.
Охлаждам за около 3 часа.След това тестото е готово за разстилане.Изрязвам с желаните формички и пека на 200'С  за около 8-10 минути,докато крайчетата на кукисите леко покафенеят..
Охлаждам кукисите и ги декорирам с роял айсинг.Друг вариант е поръсени с пудра захар или слепени с течен шоколад, или сладко.Изборът е твой.




Enjoy!


Няма коментари:

Публикуване на коментар