Продукти за тестото:
/рецептата е адаптирана от sweetapolita/
375 гр.брашно
100 гр.какао натурално
250 гр.краве масло/на тайна температура/
200 гр.кристална захар
110 гр.кафява захар
2 яйца малки или 1 голямо
ванилия
/това количество тесто ми стигна за къщичката и
около 20 бисквитки,които ще покажа в следващата публикация/
За глазурата:
500гр.роял айсинг
60мл.вода
безвредни бои
В купа пресявам брашното с какаото.Разбивам кравето масло с двата вида захар.Прибавям яйцата едно по едно,след това и брашното с какаото.Омесвам меко тесто,което слагам в хладилника поне за 2 часа.
Следваща стъпка е разточването на тестото върху набрашнена повърхност,изрязването на желаните формички.Изпичам тестото на 180'С за около 15 минути.
За приготвянето на глазурата,с която слепих и декорирах къщичката,използвах този роял айсинг-
След приготвянето на айсинга покривам съда с навлжнена кърпа,защото много бързо се втвърдява.В отделни купи оцветявам айсинг в желаните цветове
Айсинга трябва да е малко по-рядък,за това добавям по няколко капки вода.Слагам айсинга в пошове с накрайници на Wilton N-2 и N-3.
Айсинга,който е за слепването на къщичката трябва да е по-гъст/като цимент/Декорирането е най-приятната част за мен.Тук нека въображението ви да заработи.
След като съм оцветила стените и покрива на къщичката трябва добре да изсъхнат.Най-добре е слепването на къщичката да стане на следващия ден.За допълнителна декорация може да се използват бонбони,цветна захар,захарни пръчици и т.н.
Enjoy!
Няма коментари:
Публикуване на коментар