събота, 22 февруари 2014 г.

Шоколадови кукиси без брашно

Когато прочета,че някоя любима храна е и полезна,направо си намирам повод за допълнително подхапване.Така е и с шоклада.Той заема едно от първите места в списъка ми"Това го обичАМ-АМ-АМ много".Освен,че целенасочено стимулирам производството на хормоните на щастието,като си организирам хапване по никое време на деня,си  правя профилактика на сърдечно-съдовата система и се боря със свободните радикали ...Супер!За това "ДА" на шоколада!
Ето и нещо шоколадово и хрупкаво...


Продукти:
/адаптирано от bonapetit.com/

450гр.пудра захар
50гр.натурално какао
2 белтъка
1яйце
100 гр.шоколадов чипс или 
нарязан на ситно натурален шоколад
100 гр.смлени орехи


В купа смесвам пудрата захар и какаото,прибавям белтъците и яйцето,и разбърквам добре,докато сместта стане хомогенна.Прибавям шоколадовия чипс и орехите,и разбърквам отново.В тава ,покрита с хартия за печене,слагам по 1 с.л. от сместта,като оставям разстояние между кукисите.Те се разливат доста при печенето,така че е добре да има повече разстояние между тях.
Пека в предварително загрята фурна на 180'С за около 20-25 минути или докато повърхността на кукисите се напука,а краищата се запекат. 



Enjoy!

Няма коментари:

Публикуване на коментар