четвъртък, 27 февруари 2014 г.

Енергийни барове с киноа,фъстъчено масло и ядки

"Денят се познава от сутринта".За да сме изпълнени с енергия през целия ден е много важно какъв старт ще дадем на организма си.Тези барове са много подходящи за начало на деня или следобеден снакс.Супер засищащи са,а и имат съставки,полезни за организма.Изцяло моя измишльотина са,но мисля,че се получиха добре.



Продуктите:

1 ч.ч. фини овесени ядки
1 ч.ч. сварена киноа
50гр. изсушени кайсии
50гр. орехи
50гр. кашу
50гр.слънчоглед
50гр.шам фъстък
1ч.л. чия семена
2 с.л. фъстъчено масло
2 с.л. мед


Нарязвам всички сурови ядки  и кайсиите на дребно.В купа смесвам овесените ядки,сварената киноа ,ядките с касиите и семената чия.Разтапям в микровълновата/или на водна баня/ фъстъченото масло и меда.Прибавям към сухата смес и разбърквам много добре,докато стане еднородна.Ако получената смес ви се струва много суха ,прибавете още малко мед или фъстъчено масло.
Застилам тавичка с размери 20/30см. с хартия за печене.Разстилам сместта и заглаждам.Изпичам в загрята фурна на 180'С за около 20минути или докато блата стане със златиста коричка.
Оставям го напълно да изстине.След това  нарязвам на правоъгълници и гарнирам с малко разтопено фъстъчено масло и кокосови стърготини.Нарязаните барове могат да се пакетират поединично във фолио за свежо съхранение.




Enjoy!

Няма коментари:

Публикуване на коментар