/за два блата с диаметър 18см/
200гр.краве масло
230гр.брашно
1ч.л. бакпулвер
4 яйца
230гр.захар
1 ромова есенция
1с.л. кокосови стърготини
За крема:
200гр.заквасена сметана
200мл.течна сметана тип "Хопла"
125гр.крема сирене
2с.л. кокосови стърготини
2-3 с.л. пудра захар
1 пак.желатин
1 ванилия
За декорация:
20 черешки с дръжките
50 гр.бял шоколад
1 ч.ч. череши,изчистени от костилките
Разтапям шоколада и потапям черешките с дръжките в него.Поставям на хартия да се втвърди шоколада.Изчистените череши нарязвам на парченца и оставям на страни.Започвам блатовете.
Разбивам яйцата със захарта,докато се получи бледа пухкава смес.Прибавям маслото,ромовата есенция,след това брашното с бакпулвера и кокоса.Разбърквам добре.Разпределям тестото по равно в две намаслени и набрашнени тавички с диаметър 18 см.Предварително съм загряла фурната на 180'С и пека за около 35минути.
През това време приготвям крема.Разбивам кремата със заквасената сметана и пудрата захар.На три пъти прибавям течната сметана.Накрая прибавям ванилията и кокосовите стърготини.Разтварям желатина в малко студена вода.Слагам го в микровълновата за около 30 секунди/да се затопли,но да не завира/.Изсипвам го в крема и разбърквам добре.Разделям крема на две.В едната част прибавям нарязаните на парченца череши.Слагам в хладилник за около 30 минути.
Щом блатовете са се изпекли и охладили с нож ги изравнянам.Върху първия блат слагам целия крем с черешите.Следва втори блат и крем .Украсявам с черешките с бял шоколад,снимам и прибирам в хладилника.Та даааа...
Enjoy!
Няма коментари:
Публикуване на коментар