събота, 27 април 2013 г.

Торта "Кошница с цветя"

Цветница е един от най-хубавите пролетни празници. На този ден се ходи на църква, откъдето се взимат осветени върбови клончета. От тях се сплита венец, който се слага в къщата.Те пазят от зли сили и даряват със здраве.И понеже имам именник вкъщи,направих торта кошница с цветя.Честит имен ден на всички,които празнуват в този ден!Бъдете здрави!






Enjoy!

5 коментара:

  1. Деска , възхитена съм от красотата която си направила. Каквото е в ръцете ти такова е и в душата ти! Бог да те благослови! Рени

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте Деси! Бих искала да Ви попитам с какъв крем сте направили плетката на кошницата и с какво е покрита тортата отдолу?
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте!
      Плетката за кошницата е направена с шоколадов ганаш по тази рецепта:
      Шоколадов ганаш:
      250мл.сметана подсладена Хопла
      200гр.черен шоколад/използвах Своге натурален/
      Загрявам сметаната на котлона/да е гореща,но да не завира!/и прибавям начупените парчета шоколад.Отстранявам от огъня и разбърквам,докато шоколада се разтопи напълно.Оставям в хладилник за 30-40 мин ,докато стегне.Трябва бързо да правите плетката,защото ганаша се разтапя много бързо от топлината на ръцете.При нужда прибирайте поша във фризера,докато се стегне шоколада и отново апликирайте.

      Крема за основата е по тази рецепта:
      Маслен крем:
      100гр.захар
      4с.л.вода
      1яйце
      200гр.краве масло
      20гр.ликьор/аз използвах цитрусова есенция/
      :В съд слагам водата със захрта.Включвам миксера на средна скорост и разбивам яйцето,докато стане на пяна.През това време водата трябва да е започнала да ври/трябва да достигне температура от 118-121'С/.Аз нямах термометър,но след като сиропа започна да ври го изчаках няколко секунди,след което на тънка струя го прибавих към яйцето.Скоростта на миксера трябва да е на най-висока степен.Сместта започва да има бледо-жълт цвят и да удвоява обема си.Прибавям на няколко пъти кравето /на стайна температура/ масло.Кремът вече започва да става лек и пухкав.Разбивам още няколко минути.Кремът може да се разслои,но при по-продължително разбиване се оправя.Измазвам тортата с крема и слагам в хладилник хубаво да стегне.След това правя плетката с шоколадовия ганаш.
      Дано съм била полезна!Поздрави!

      Изтриване
    2. Много Благодаря зя бързия отговор!
      Според Вас мога ли да направя плетката от айсинг?

      Изтриване