Цветница е един от най-хубавите пролетни празници. На този ден се ходи
на църква, откъдето се взимат осветени върбови клончета. От тях се
сплита венец, който се слага в къщата.Те пазят от зли сили и даряват със здраве.И понеже имам именник вкъщи,направих торта кошница с цветя.Честит имен ден на всички,които празнуват в този ден!Бъдете здрави!
Enjoy!
Деска , възхитена съм от красотата която си направила. Каквото е в ръцете ти такова е и в душата ти! Бог да те благослови! Рени
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,Рени!
ИзтриванеЗдравейте Деси! Бих искала да Ви попитам с какъв крем сте направили плетката на кошницата и с какво е покрита тортата отдолу?
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Здравейте!
ИзтриванеПлетката за кошницата е направена с шоколадов ганаш по тази рецепта:
Шоколадов ганаш:
250мл.сметана подсладена Хопла
200гр.черен шоколад/използвах Своге натурален/
Загрявам сметаната на котлона/да е гореща,но да не завира!/и прибавям начупените парчета шоколад.Отстранявам от огъня и разбърквам,докато шоколада се разтопи напълно.Оставям в хладилник за 30-40 мин ,докато стегне.Трябва бързо да правите плетката,защото ганаша се разтапя много бързо от топлината на ръцете.При нужда прибирайте поша във фризера,докато се стегне шоколада и отново апликирайте.
Крема за основата е по тази рецепта:
Маслен крем:
100гр.захар
4с.л.вода
1яйце
200гр.краве масло
20гр.ликьор/аз използвах цитрусова есенция/
:В съд слагам водата със захрта.Включвам миксера на средна скорост и разбивам яйцето,докато стане на пяна.През това време водата трябва да е започнала да ври/трябва да достигне температура от 118-121'С/.Аз нямах термометър,но след като сиропа започна да ври го изчаках няколко секунди,след което на тънка струя го прибавих към яйцето.Скоростта на миксера трябва да е на най-висока степен.Сместта започва да има бледо-жълт цвят и да удвоява обема си.Прибавям на няколко пъти кравето /на стайна температура/ масло.Кремът вече започва да става лек и пухкав.Разбивам още няколко минути.Кремът може да се разслои,но при по-продължително разбиване се оправя.Измазвам тортата с крема и слагам в хладилник хубаво да стегне.След това правя плетката с шоколадовия ганаш.
Дано съм била полезна!Поздрави!
Много Благодаря зя бързия отговор!
ИзтриванеСпоред Вас мога ли да направя плетката от айсинг?